Nämä ovat mukavia tarjottavia kevyiden keittojen kanssa. Ja aika käteviä valmistaa! Käyvät hyvin myöskin vaikka evääksi.

159648.jpg

Itse asiassa nyt huomaan, että olen tehnyt nämä aina oma säveltämään sämpylätaikinaan ja täytteenkin olen tehnyt vähän ehkä soveltaen (alkaa jo olla noloa...) mutta tässä alkuperäinen ohje, tuo tekotapa tässä oli se koko homman paras juju:

5 dl  vettä

1,5 dl  ruisrouhetta

2 dl  mannaryyniä

75 g  hiivaa

1 dl  maitojauhetta +

11 dl  vehnäjauhoja

1,5 tl  suolaa

0,75 dl  siirappia

50 g pehmeää margariinia

Täyte:

130 g  tuorejuustoa

130 g  paprikakuutioita

130 g  purjoa

200 g  ananasmurskaa

270 g  kypsiä broilerisuikaleita

1 tl  karria

0,5 tl  chilijauhetta

0,5 tl  mustapippurirouhetta

1 tl  aromisuolaa

Kaada puolet taikinan vesimärästä kulhoon. Lisää mannaryynit ja ruisrouheet ja anna turvota noin 15 minuuttia. Lisää hiiva loppuun veteen. Yhdistä maitojauhe vehnäjauhoihin, lisää se, ryyni-ruisseos, suola, siirappi ja rasva. Alusta taikinaksi ja anna levtä noin 15 min.

Sekoita täytteen aineet. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi ja 25 sentin levyiseksi suorakaiteeksi. Leikkaa pituussuunnassa kahtia. Voitele alareunat munalla.

Levitä täyte nauhaksi keskelle. Taita ensin ylä- sitten alareuna täytteen päälle. Nipistä kiinni ja käännä rulla niin, että liitoskohta jää alle. Leikkaa 10 sentin pituisiksi paloiksi ja nostele ne pellille.

Nostata taskut, voitele munalla, ripottele koristeeksi vaikka seesamin- tai pellavansiemeniä ja paista 175 asteessa noin 15 min.