Kanakeittoreseptejä on varmasti paljon, mutta tämä on parasta mitä olen syönyt. Ohje on alunperin Aloittelevan Amorin keittokirjasta, olen vain ihan vähän sitä muuttanut, alkuperäisessä oli mm. ihan oikeaa kermaa. Tämä kuuluu ehdottomasti lempiruokiini (ja uppoaa hyvin perheellekkin)!

158302.jpg

2 dl  villiriisiä  (olen tehnyt myös vihreistä linsseistä, nekin sopivat hyvin)

1  sipuli

1 tl  valkosipulijauhetta (tietysti kynnetkin käyvät)

1 tl  juoksevaa margariinia

3  hunajamarinoituja broilerin rintafileitä  (tai suikaleita...)

1,2  l  vettä 

2  kanaliemikuutiota

200 g  perunaa  (n. 4 kpl)

250 g  porkkanaa  (2-4 kpl)

yrttisekoitusta

1 pss (200 g)  pakastemaissia

2 dl  ruokakermaa

persiljaa

(jos haluat suurustaa sopan: 2 rkl vehnäjauhoja sekoitetaan puoleen desiin vettä)

Kypsennä kanafileet uunissa 200 asteessa n. 30 min. (Minusta broilerin rakenne ja maku tulee paremmaksi uunissa, kuin että ruskistaisi valmiita suikaleita). Tällä välin pilko sipuli ja kuutioi perunat ja porkkanat aika pieniksi kuutioiksi. Tietysti broilerin voi kypsentää valmiiksi jo aiemmin, jos uuni on muuten kuumana! Kuullota sipulit margariinissa. Lisää vesi ja liemikuutiot. Laita riisit (tai linssit) kiehumaan ja aseta munakello soimaan riisin kypsymisajan mukaan. Kun riisin keittoaikaa on 10 minuuttia jäljellä, lisää peruna- ja porkkanapalat. Lisää myös yrttimauste, kypsät kanapalat (siis ne täytyy tietysti paloitella ennen lisäämistä). Jos haluat suurustaa keittoa, lisää myös suurus. Kun riisi on kypsynyt lisää pakastemaissi, ruokakerma ja persiljaa. Lisänä hyvää leipää.