Tätä oli mellä jälkiruokana ja mies sanoi kolmeen kertaan, että miten hyvää piirakkaa! Kyllä kai sen tiesi jo etukäteen, ohje on nimittäin Kaarina Roinisen. On vielä päälle päätteeksi tosi helppo tehdä, tyttäreni sekoitteli jälleen taikinaa ja täytettä innoissaan.

500400.jpg

1 dl  sokeria

2 dl  vehnäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

½ tl  kardemummaa

1 dl  piimää

1 dl  juoksevaa margariinia

päälle: muutama desi/maun mukaan puolukoita, mustikoita tai vadelmia (joita siis käytin)

Pinnalle:

1 prk  maitorahkaa

0,5 dl  rasvatonta maitoa

1 muna

3/4 dl  sokeria

2 tl  vaniljasokeria (alkup. ohjeessa 1 tl)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja rasva. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Levitä voideltuun piirasvuokaan (24-26 cm). Taikina on löysähköä, mutta saa sen pysymään reunoillakin. Ripota päälle marjat. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pinnalle. Paista 200 asteessa alatasolla puolisen tuntia (huomasin tuon alatason vasta nyt... hyvää tuli keskitasollakin!)

Kaarinan vinkki: voit korvata marjat omenalla, säilykepäärynöillä tai aprikooseilla. Vähennä rahkasekoksen sokerimäärä ½ desiin, lisää omppopiirakan täytteeseen 3/4 tl  kanelia ja päärynä tai aprikoosipiirakan täytteeseen ½ tl inkivääriä.

Me söimme jäähtyneenä, minusta rahkapiirakka pitää ensin jäähdyttää.