Tämän reseptin olen saanut joskus kopiona jostakin lehdestä. Sen nimi oli siinä Sävelletty Hauki, ja sen on kehittänyt Aili Vidgrén -niminen, epäilemättä loistava kokki. Tämä on tosi hyvä ohje, varsinkin jos sattuisi omistamaan yleiskoneen... (vinkkinä vaan tutuille). Tällä kertaa söimme tuon kahden juuston perunalaatikon kanssa. Maistuisi myös hyvän kastikkeen kera (ja kylmänä ruisleivän päällä!).

332706.jpg

500 g  haukifileetä

500 g keitettyjä porkkanoita

1 iso silputtu, kuullotettu sipuli

1 dl vettä, maitoa tai kevytkermaa

0,5 dl  ruiskorppujauhoja

2 munaa

0,5 dl hienonnettua tilliä

2 tl  aromisuolaa

1 tl  suolaa

1 tl  pippurisekoitusta

Kuullota sipuli ja jäähdytä. Jauha kala ja keitetyt porkkanat. Turvota korppujauhot nesteessä. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Kaada massa voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan, paista vesihauteessa 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tästä voi tietenkin tehdä myös pihvejä tai pullia.