Kasvispetiin ei välttämättä tarvita ruokakermaa tai muuta sitovaa ainetta. Luulin, että näistä tulisi enemmänkin lohkoperunoiden kaltaisia, mutta oli ihan oma ruokalajinsa. Kannattaa kokeilla. Lihanhimoinen mieskin oli tyytyväinen.

228498.jpg

4-5 annosta:

600-700 g  perunoita

300-400 g  porkkanoita

2-3 sipulia

2 rkl  öljyä

1 tl  suolaa

1 tl  paprikajauhetta

400 g  kevyttä uunilenkkiä (10 %)

tomaatteja maun mukaan + niiden päälle ripaus yrttisuolaa

ruohosipulia ja persiljaa

Pese ja kuori kasvikset. Pilko ne suurehkoiksi lohkoiksi. Laita ne laakeaan uunivuokaan (peltikin varmaan käy). Lorauta sekaan öljy, suola ja paprikajauhe. Sekoita, niin että mausteet ovat tasaisesti. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Tee lenkkimakkaraan viiltoja ja laita kasvisten päälle möllöttämään. Lisää tässä vaiheessa myös puolitetut tomaatit, joiden päälle voi ripsauttaa vähän yrttisuolaa. Paista vielä parikymmentä minuuttia. Ripottele päälle reilusti ruohosipulia ja persiljaa.

Tähän käy mainiosti fetajuusto, meillä vaan kun olen ainoa joka siitä pitää, ripsuttelin omaan annokseeni reilusti vähärasvaista fetaa. Nam.