Jäikö riisiä yli, tai jauhelihakastiketta? Tässä kiva jämäruoka, jonka voi tehdä kyllä ihan uusistakin aineksista, jos jämiä ei ole.

224559.jpg

n. 6 dl  keitettyä täysjyväriisiä (raakaa siis 2-2,5 dl)

200 g  pakastemaissia

yrttisuolaa tarvittaessa

Kastike:

400 g  kevytt jauhelihaa

2  sipulia

2 tl  grillimaustetta

vähän karria

1 tl  suolaa

1 tl  valkosipulijauhetta

ketsuppia

pippurisekoitusta

2 dl  kevyt fraichea (5 %)

Päälle 3 tomaattia ja pari dl kevyttä juustoraastetta

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, tai käytä tähteeksi jäänyttä riisiä (tällöin kannattaa kuumentaa riisi vaikka mikrossa). Sekoita joukkoon maissi ja anna kuumentua. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa yrttisuolaa.

Kuullota sipulia pannulla, lisää jauheliha ja ruskistele. Mausta hyvin! Lisää kevyt fraiche, kuumenna ja tarkasta maku.

Levitä riisi-maissiseos uunivuokaan. Kaada päälle jauhelihakastike. Laita päälle paksuhkot tomaattiviipaleet ja juustoraastetta. Gratinoi 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

On tuhtia ruokaa, joten paljon salaattia seuraksi! Idean tähän ruokaan sain Kati Napalta, mutta ohje muuttui matkan varrella mieleisemmäkseni.